Besluitvorming

Gerelateerde afbeelding

U moet dus een beslissing nemen: de overval bekennen of niet bekennen!
Voor het krijgen van de laagste straf (één jaar celstraf) dient u te bekennen dat u de overval heeft gepleegd. Echter als allebei de gevangenen dit doen zijn ze beiden heel slecht af (acht jaar celstraf). Daarom is het beter om niet volledig het eigen belang voor ogen te houden maar samen te werken en allebei niet te bekennen (twee jaar celstraf). De moraal van flexplek huren utrecht dit verhaal is dat uit organisatie-onderzoek is gebleken dat partijen in het algemeen beter af zijn als ze samenwerken in plaats van hun eigenbelang volledig na te streven.
Belangen: concentreer je op de belangen en niet op de posities. Het gaat bij een onderhandelingsproces om het behartigen van belangen. Het gebeurt maar al te vaak dat partijen zich richten op de ingenomen posities en niet op de belangen, die aan de posities ten grondslag liggen.
Keuzes: Creëer allerlei mogelijkheden alvorens een besluit te nemen. Het komt maar al te vaak voor dat onder tijdsdruk en in aanwezigheid van tegenstanders de creativiteit voor het verzinnen van alternatieven niet geheel tot zijn recht kan komen. Het is in deze situatie goed binnen het onderhandelingsproces ruimte op te nemen om wat meer op afstand alternatieven op te stellen die gezamenlijke belangen bevorderen en flexplek huren rotterdam strijdige belangen proberen te verzoenen.
Criteria: het resultaat moet gebaseerd zijn op een objectieve norm. Bij het vaststellen van een norm moet zoveel mogelijk getracht worden deze uit het persoonlijke vlak te halen. Een norm moet zoveel mogelijk onafhankelijk van de wil van een van de partijen zijn opgesteld. Het heeft de voorkeur juist die normen te kiezen die algemeen aanvaard zijn, zoals de marktwaarde en wat een rechter zou beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *