Functionele stafafdelingen

Gerelateerde afbeelding

Voordelen van functionele stafafdelingen: • Inbreng van deskundigheid in bedrijfsprocessen. • Betrokkenheid van medewerkers van functionele stafafdeling bij het resultaat. • Uniformiteit en consistentie in beleid, richtlijnen en procedures.
Nadelen van functionele stafafdelingen: • Uitvoerende medewerkers hebben te maken met meerdere leidinggevenden. Het principe van ‘eenheid van bevel’ wordt losgelaten, wat vaak tot verwarring kan flexplek huren utrecht leiden. • De controle bij de wijze van uitvoering wordt moeilijker.
Enkele voorbeelden van functionele stafafdelingen zijn: Administratie, Personeelszaken, Financiën, Secretariaat, Onderhoudsafdeling, Automatisering, Juridische zaken, Communications. Het spreekt vanzelf dat, hoe meer een lijnfunctionaris geconfronteerd wordt met functionele relaties van andere afdelingen, des te kleiner de speelruimte binnen zijn eigen functie wordt.
In de hiervoor genoemde organisatievormen dient alle communicatie via ‘de lijn’ te gaan. In principe betekent dit dat er geen overleg is tussen medewerkers van verschillende afdelingen buiten de contacten tussen de leidinggevenden van de afdelingen om. Toch is het vaak een pure noodzaak om zaken af te stemmen tussen afdelingen en medewerkers. Samenwerking tussen medewerkers en afdelingen en de coördinatie van activiteiten kan worden bevorderd door flexplek huren rotterdam het instellen van commissies of overleggroepen. Deze commissies dienen uitsluitend voor overleg en hebben geen bevoegdheden om besluiten te nemen. Een commissiebesluit (advies) moet worden bekrachtigd door de organisatieleiding. De commissiestructuur is een aanvulling op de lijn of de lijn-(functionele)staforganisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *