Structuur en organisatie

Gerelateerde afbeelding

Nadat de structuur van het project duidelijk is geworden, moet aandacht besteed worden aan het tijdsaspect van het pro- tijdsaspect ject. Er moet een schatting van de tijdsduur (doorlooptijd) van de individuele activiteiten worden gemaakt. Als de structuur en het tijdsaspect van het project zijn vastgesteld kunnen de doorlooptijden van de verschillende paden van het project worden uitgerekend.
De doorlooptijd van een pad van het project wordt bepaald door de tijd doorlooptijd van de flexplek huren utrecht activiteiten op het gekozen pad op te tellen.
Het pad uit figuur 8.27 geeft de langste doorlooptijd aan:
van (1) naar (3) via b van (3) naar (4) via d van (4) naar (6)
7 tijdeenheden 4 tijdeenheden 2tijdeenheden 13 tijdeenheden
Wanneer we de andere doorlooptijden uitrekenen, kunnen we alleen maar concluderen dat de andere doorlooptijden korter zijn. De doorlooptijd die aangeeft wanneer het project op zijn vroegst klaar kan zijn, wordt het kritieke pad genoemd. Het kritieke pad geeft dus het pad aan, waarop die activiteiten liggen, die in totaal het kortst zijn. Dit pad geeft aan wat de minimale uitvoeringsperiode van het gehele project is. Wanneer er op een of andere manier vertraging in deze volgorde van activiteiten optreedt, zal het gehele project verlaat worden. Met netwerkplanning is het nu mogelijk om een betere beheersing van het project te realiseren: • Er is inzicht in de activiteiten die verantwoordelijk zijn voor de doorlooptijd van het project. • Per activiteit flexplek huren rotterdam kunnen middelen worden toegewezen. • Gedurende het uitvoeren van het project is het mogelijk vast te stellen of de planning gehaald wordt. Hiermee is gelijk duidelijk wat de consequentie is van het niet behalen van het gestelde tijdsdoel. • Voor deelactiviteiten is het duidelijk wat hun plaats is binnen het project. Een betere coördinatie tussen de verschillende activiteiten binnen het project is mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *